Hlavní obsah

Heineken může koupit výrobce piva Zlatopramen

– PRAHA
Novinky, toh

Nizozemská společnost Heineken může koupit tuzemskou společnost Drinks Union. Ta vyrábí například pivo Zlatopramen a k firmě patří i likérka Granette vyrábějící například vodku 42. V pondělí svolení ke sloučení oznámil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS).

Článek

„S ohledem na relativně nízký tržní podíl spojujících se soutěžitelů a na existenci významných konkurenčních subjektů na trhu dospěl úřad k závěru, že posuzované spojení nebude mít za následek podstatné narušení hospodářské soutěže,“ uvedl předseda antimonopolního úřadu Martin Pecina.

Heineken navýší získáním Drinks Union tržní podíl v Česku na 12 procent. V České republice vlastní Heineken již pivovar Starobrno. Před časem se domluvil na koupi pivovaru Krušovice.

Drinks Union vlastní v Česku čtyři pivovary s roční výrobou necelého miliónu hektolitrů piva. Firma zaměstnává přes pět set lidí.

Drinks Union vlastní v Česku čtyři pivovary s roční výrobou necelého miliónu hektolitrů piva. Firma zaměstnává přes pět set lidí.

Do jejího portfolia patří Zlatopramen, Březňák, Dačický KH, Louny a pivo Jarošov. Drinks Union má čtyři procenta tuzemského trhu a patří ji i likérka Granette.

Reklama

Související články

Heineken koupí pivovar v Krušovicích

Nizozemský pivovar Heineken koupí českého výrobce piva Krušovice. Kupní cena nebyla zveřejněna. Nizozemci krušovický pivovar získají od nynějšího vlastníka,...

Heineken kupuje výrobce piva Zlatopramen

Nizozemská společnost Heineken koupí ústeckou pivovarnickou skupinu Drinks Union. Ústecké firmě patří pivovary v Krásném a Velkém Březně, v Lounech a Kutné...

Výběr článků

Načítám