Hlavní obsah

Ruzyni ochromila mlha, lety budou mít až do večera zpoždění

– PRAHA • Aktualizováno
Novinky, toh

Několik desítek letů muselo být v pátek dopoledne na ruzyňském letišti zrušeno či odkloněno. S odlety a přílety na největším letišti v republice si opět zahrávala hustá mlha. Podle mluvčí Správy pražského letiště Evy Krejčí budou mít kvůli mlze letadla zpoždění až do večera.

Článek

"Dopoledne byla zpoždění až několik hodin. Odpoledne by měla být až několik desítek minut až do večera, kdy očekáváme návrat do běžného letového řádu,“ řekla Novinkám Krejčí.

Kvůli špatné viditelnosti na letišti bylo do půl jedenácté úplně zrušeno 25 letů a dalších 35 odkloněno. Letadla tak přistávala ve Frankfurtu, Drážďanech, Vídni, Varšavě či Brně. Situace se však již výrazně zlepšila a na letišti se již létá.

“Kromě dvou letů ráno nic neodstartovalo. Spousta letadel čekala na dráze na lepší podmínky,“ dodala ráno Krejčí. Připomněla, že letiště nebylo uzavřeno, jen byl jeho provoz omezen. Viditelnost byla zhruba od 170 do 250 metrů. Přičemž provoz může být omezen, pokud viditelnost klesne pod 500 metrů.

S podobnými problémy se Ruzyň potýkala před několika dny. Mlha zpozdila nebo zrušila přes dvě desítky letů. Nejvíc škod způsobila ČSA, která odhadovala škoda na několik miliónů korun.

Cestující by měli kontaktovat svou leteckou společnost, případně sledovat informace na stránkách letiště www.prg.aero nebo zavolat na letištní informační linku 220 113 321.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám