Hlavní obsah

Na olympiádě v Číně bude jezdit 650 škodovek

Právo, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na tisíc vozů poskytne letos Škoda Auto na různé sportovní a kulturní akce. Nejvíce jich bude jezdit na letních olympijských hrách v Číně – 650.

Článek

„Jde o auta vyrobená v tamním závodu v Šanghaji, poskytneme je organizačnímu výboru olympiády. Po jejím skončení se auta prodají na tamním trhu,“ řekl Právu mluvčí automobilky Jaroslav Černý.

Kromě vozů Škoda Octavia budou mít také sportovci v Číně k dispozici další auta koncernu Volkswagen, kam mladoboleslavská automobilka rovněž patří. Koncern VW, který je hlavním sponzorem olympiády, poskytne na její konání šest tisíc vozů včetně těch škodováckých. „Auta z koncernu VW jsou oficiálním automobilem OH,“ dodal Černý. V čínské Šanghaji se vyrábějí octavie od března minulého roku. Za tu dobu tam sjelo z výrobních linek zhruba 40 tisíc těchto aut.

Mladoboleslavská automobilka předpokládá, že právě čínský trh se stane jedním z nejdynamičtěji se rozvíjejících trhů. Za první půlrok, kdy se tam octavie prodávaly, se k tamním zákazníkům dostala téměř polovina počtu prodaných škodovek v České republice za celý loňský rok. Letos se škodovky objeví i na dalších sportovních a kulturních událostech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám