Hlavní obsah

V Česku začal působit další řetězec, tentokrát polská Žabka

Novinky, toh
PRAHA
Aktualizováno

Do Česka vstoupil další maloobchodní řetězec. Soukromníci, kteří jsou již kvůli megalomanským super a hypermarketům notně vytlačováni z tuzemského trhu, tak mají další konkurenci. V Praze v Maiselově ulici otevřela polská Žabka svůj první obchod. Během několika měsíců bude Žabek několik desítek.

Článek

„Do konce tohoto roku plánujeme na celém území Prahy vybudovat padesát obchodů, pak zahájíme expanzi i do dalších měst po celé České republice,“ řekl ředitel Žabky Zdeněk Linhart.

Maloobchodní síť nechce konkurovat obřím nákupním centrům jako jsou Tesko či Hypernova. Konkurovat mají především drobným podnikatelům a takzvaným večerkám.

:. Obchod byl otevřen ve čtvrtek v pražské Maiselově ulici. Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Prodejny mají většinou do 120 metrů čtverečních. Mají to být convenience, tedy menší formát prodejen, které krom potravin prodávají i další věci každodenní potřeby, například drogistické zboží. Tomu by měla odpovídat i cenová kategorie. Žabka se chce pohybovat zhruba uprostřed mezi městskými supermarkety a prodejnami typu večerka.

O společnosti Žabka:
Řetězec vznikl na konci devadesátých let v Polsku. V současnosti na tamním trhu provozuje kolem 1900 prodejen. V létě 2007 koupila firmu skupina Penta, která ihned začala plánovat expanzi i do dalších zemí. Žabka chce kromě Polska a ČR působit i na Slovensku a v dalších zemích střední a východní Evropy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám