Hlavní obsah

Neživotní pojištění Pojišťovny ČS koupí Kooperativa

PRAHA

Neživotní pojištění Pojišťovny České spořitelny (PČS) koupí Kooperativa pojišťovna, která se stala vítězem výběrového řízení. Oznámila to ve středu mluvčí České spořitelny Klára Gajdušková s tím, že podrobnosti transakce budou oznámeny nejpozději při podpisu smlouvy, který je plánován na konec roku.

Článek

Kooperativa se zároveň stane partnerem PČS pro zajišťování služeb neživotního pojištění klientům Finanční skupiny České spořitelny. Prodej neživotního kmene souvisí s dřívějším rozhodnutím, že se PČS zaměří úzce na životní pojištění. PČS však hodlá nadále klientům nabízet standardní neživotní pojištění.

"Proto jsme hledali nejen kupce neživotní části, ale i zkušeného partnera, který se specializuje na služby neživotního pojištění a umožní nám, abychom je klientům i nadále zajišťovali," prohlásil předseda dozorčí rady PČS Jiří Škorvaga.

PČS oslovila s nabídkou prodeje neživotního pojištění pět pojišťoven, jež patří mezi lídry trhu. Pro zajištění nabídkového řízení pro zájemce připravila hloubkovou kontrolu. Podle médií se tzv. due diligence v PČS účastnily Allianz, Kooperativa, Česká pojišťovna, Generali a Uniqa.

S nejlepší nabídkou přišla Kooperativa

Výběrové řízení mělo podle Gajduškové přísná a transparentní kriteria. Nabídka Kooperativy se nakonec ukázala jako nejlepší ze všech nabídek, které předložili renomovaní uchazeči.

PČS je čtvrtou největší pojišťovnou v České republice. Její předepsané pojistné loni dosáhlo 6,28 miliardy korun, z toho v neživotním pojištění 2,73 miliardy korun. Do konce letošního června vybrala na pojistném neživotního pojištění 1,93 miliardy korun, což bylo o pětinu více než před rokem.

Pojišťovna vznikla v Pardubicích v roce 1992 jako Živnostenská pojišťovna. V roce 1995 změnila obchodní jméno na ČS-Živnostenská pojišťovna a předloni na Pojišťovna České spořitelny. Její základní kapitál činí 1,12 miliardy Kč. Hlavními akcionáři PČS jsou Česká spořitelna s 55 procenty a Sparkassen Versicherung AG se 45 procenty.

Reklama

Výběr článků

Načítám