Hlavní obsah

Palladium se znovu otevře ve čtvrtek

Právo, Novinky, kk, ads

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Nákupním centrum Palladium se znovu otevře těsně před Velikonocemi. Po rozsáhlém požáru v podzemních garážích jednoho z největších nákupních center v centru Prahy se budova po měsíci znovu otevře veřejnosti již ve čtvrtek 20. března. Právu to potvrdila mluvčí Palladia Veronika Kozová.

Foto: Doležal Michal, ČTK

Nákupní a kancelářský komplex Palladium

Článek

Detaily zveřejní investor European Property Development na tiskové konferenci ve středu. 

V podzemí budovy se skrývají rozsáhlé garáže o kapacitě devět set míst. Ve čtvrtém podlaží vznikl 20. února požár, který centrum ochromil na mnoho dní.

Vedení Palladia chce stihnout znovuotevřít budovu ještě před Velikonocemi. Ty jsou totiž vedle vánočních svátků pro obchodníky nejlukrativnějším obdobím celého roku, a tak není divu, že práce na opravě elektrických rozvodů a zkoušky nových systémů běžely naplno. Vedení centra navíc kromě peněz tlačil i čas.

Někteří nájemci totiž dali najevo, že budou po Palladiu chtít uhradit ztrátu, která jim vznikla uzavřením jejich obchodů. Palladium pronajalo své prostory sto sedmdesáti obchodům, třiceti restauracím, barům a kavárnám a mnoha kancelářím o celkové ploše téměř 20 tisíc čtverečních metrů. Ty nadále vyčíslují škody, které jim vznikly.

Již před několika týdny Novinky oslovilo několik obchodníků. Ti vyčíslili škody až na milióny korun. "Pro podobné případy jsme pojištěni,“ řekl před nedávnem Libor Kytýr, mluvčí Aholdu.

Reklama

Související témata:

Související články

Pražské Palladium evakuovali kvůli požáru

Kvůli požáru na elektroinstalaci v podzemních garážích byly z obchodního centra Palladium v centru Prahy ve středu v podvečer evakuovány dva až tři tisíce...

Výběr článků

Načítám