Hlavní obsah

Koruna k dolaru zlomila další rekord

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Česká měna překonala ve středu k dolaru další maximum, posílila na hodnotu 16,17 Kč/USD. Po 13:00 se koruna obchodovala kolem hodnoty 16,23 Kč/USD. Dolar výrazně oslabil proti euru kvůli dobrému růstu průmyslu v eurozóně. Kurz koruny k euru je na hodnotě 25,04 Kč/EUR. Plyne to z informací serveru Patria.

Článek

Průmysl v zemích, které používají euro, za leden posílil o 3,87 procenta, což je mnohem více, než analytici předpokládali.

Dolar v úterý posiloval poté, co centrální banka Fed oznámila, že uvolní 200 miliard dolarů na řešení úvěrové krize. Po této informací dolar posílil, ale jen přechodně. Dobrá data z vývoje ekonomiky eurozóny jej opět zlomila.

Dnešní čísla Eurostatu o průmyslové výrobě v 15 zemích, které platí eurem, zmírnila očekávání, že v eurozóně půjdou úroky dolů. Produkce regionu vzrostla meziměsíčně o 0,9 procenta.

Ekonomika tedy roste i přes turbulence na světovém trhu s financemi. Ekonomové ale zároveň dodávají, že eurozóna nebude odolávat zpomalování americké ekonomiky a silnému euru navěky. Dolar odpoledne oslabil proti euru na 1,5460 USD/EUR.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám