Hlavní obsah

Palladium nepožaduje nájemné za dobu, kdy bylo uzavřeno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pronajímatel pražského obchodního centra Palladium nebude chtít po obchodnících nájemné za dny, kdy byl objekt zavřený kvůli odstraňování škod po požáru. Vyplynulo to z páteční schůzky nájemníků s majitelem budovy, informovala mluvčí Palladia Veronika Kozová.

Foto: Doležal Michal, ČTK

Nákupní a kancelářský komplex Palladium

Článek

Požár v únoru zasáhl hlavní elektrorozvodnu, kromě její opravy tak musí být provedena i kontrola všech návazných systémů. Podle hasičů požár vypukl bez lidského zásahu kvůli technické závadě.

Škody, které několikatýdenní uzavření Palladia obchodníkům způsobilo, se podle Kozové stále řeší. "Pojišťovny a právní zástupci na to mají odlišný názor," uvedla mluvčí. Na páteční schůzce také správa budovy potvrdila, že obchodní centrum by mělo začít fungovat do velikonočního víkendu.

Nájemné v nákupním centru Palladium patří kvůli jeho poloze v centru Prahy k nejvyšším v Česku. Obchodníci za pronájem metru čtverečního prodejní plochy platí měsíčně až 150 eur (přibližně 3800 korun).

Ztráty až 200 miliónů

Hospodářské noviny uvedly, že předběžné odhady ztrát a ušlých zisků nájemců nákupního centra už dosahují 200 milionů korun. Například společnosti Ahold, která v Palladiu provozuje supermarket Albert, kvůli uzavření centra vznikly milionové škody.

:. Zásah hasičů u pražského Palladia

"Jejich přesnou výši zatím neznáme. Bude záležet na tom, jak dlouho Palladium zůstane zavřené," řekl mluvčí společnosti Ahold Libor Kytýr.

V závěru loňského roku otevřený komplex Palladium v centru Prahy má asi 60.000 metrů čtverečních maloobchodních, stravovacích, zábavních a kancelářských ploch.

Kromě tří desítek restaurací je v centru přes 170 obchodů. Tři patra z celkových pěti patří módě a módním doplňkům. Součástí nákupního centra je také 19.500 metrů čtverečních kanceláří a 900 parkovacích míst.

Reklama

Související témata:

Související články

Pražské Palladium evakuovali kvůli požáru

Kvůli požáru na elektroinstalaci v podzemních garážích byly z obchodního centra Palladium v centru Prahy ve středu v podvečer evakuovány dva až tři tisíce...

Výběr článků

Načítám