Hlavní obsah

Pasta Colgate může způsobit nemoci kůže, varuje ministerstvo

Novinky, Tomáš Holý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Lokální onemocnění kůže a sliznice dutiny ústní může způsobit zubní pasta Colgate Whitening Advanced. S varováním před tímto nebezpečným výrobkem přišlo ve čtvrtek ministerstvo vnitra. Hygienici před pastou značky Colgate varují poslední dobou již poněkolikáté.

Článek

"Výrobek představuje vážné riziko, neboť byla zjištěna silná mikrobiální kontaminace a to mezofilními aerobními mikroorganismy a gramnegativními bakteriemi," uvedl hlavní hygienik pro ČR Michael Vít.

Onemocnění hrozí zejména lidem s oslabenou imunitou. Výrobek musí být stažen z prodeje. Lidé, kteří si pastu již koupil ji mohou vrátit prodejci. Konkrétně se jedná o 100mililitrové balební 5138ZA10.

Ministerstvo o pastě bylo informováno prostřednictvím systému pro rychlou výměnu informací o nebezpečných výrobcích na území Evropské unie. V současnosti probíhá šetření o výskytu pasty na českém trhu. Pravděpodobnost prodeje v tuzemsku je však vysoká.

Colgate je závadný poněkolikáté

Co jsou to gramnegativní bakterie:
Některé gramnegativní bakterie se řadí mezi patogeny a často bývají příčinou nozokomiálních nákaz. To jsou infekce, které se šíří v nemocničním prostředí

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám