Hlavní obsah

Studium v zahraničí je díky silné koruně levnější

Novinky, Tomáš Holý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Ceny zahraničních studijních pobytů nebývale zlevňují. Jejich cena během několika měsíců spadla zhruba o deset procent, dlouhodobé pobyty jsou tak až o několik tisíc korun levnější. Za dostupnějším jazykovým vzděláváním stojí silná koruna.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Na jazykových pobytech lze nyní ušetřit až několik tisíc korun.

Článek

Česká měna posiluje již řadu měsíců. Na svá maxima si prozatím sáhla v minulém týdnu, kdy se její kurz vůči euru dostal téměř na pětadvacet korun za jedno euro. Díky tomu zlevňují zahraniční pobyty, čímž zároveň roste poptávka po nich.

„Je to opravdu tak. Díky silné koruně zájezdy poklesly. A asi i díky tomu se zvýšil počet klientů,“ potvrdil Novinkám majitel jedné z největší agentur zprostředkovávající zahraniční studijní pobyty Student Agency Radim Jančura.

Podle něj za poslední tři měsíce zájem o zájezdy vzrostl o dvacet procent. Jak připomněl, loni touto dobou se kurz koruny vůči euru pohyboval nad 28 korunami, teď je to o tři koruny méně.

foto: Novinky/Ondřej Lazar Krynek

Kromě zemí, kde se platí eurem, jsou značné posuny i v kurzu tuzemské měny vůči britské libře. „V létě se její kurz pohyboval nad 41 korunami, nyní je to kolem 36 korun. Přizpůsobujeme tomu cenu zájezdů,“ řekla Novinkám Anna Sedláčková z agentury Albion Travel.

Dodala, že při zakoupení více než dvoutýdenního pobytu lze tak ušetřit až několik tisíc korun.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám