Hlavní obsah

Razie v Intelu: podle EK zneužívá dominantní pozice na trhu

Novinky, BBC, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MNICHOV

Neohlášenou razii provedla Evropská komise v kancelářích největšího světového výrobce čipů společnosti Intel. Ten je prý podezřelý ze zneužití dominantního postavení na trhu.

Článek

Podle BBC mluvčí společnosti Chuck Mulloy potvrdil, že inspektoři prohledávali kanceláře v Mnichově. Podle něj Intel při razii s inspektory spolupracoval.

Intel je obviněný, že zneužívá svého dominantního postavení na trhu, měl prodávat své výrobky pod výrobními náklady. Razii odstartovala stížnost konkurenta na trhu, společnosti Advanced Micro Devices (AMD). Podle něj se je tak Intel snažil vytlačit z trhu.

AMD podezírá Intel také z toho, že zákazníkům a firmám poskytuje slevy, pokud si vyberou právě produkty od Intelu a ne od AMD. Mikroprocesor firmy Intel se ukrývá v přibližně 80 procentech všech počítačů.

Reklama

Související články

Výrobce čipů AMD zvýšil tržní podíl

Druhý největší výrobce mikroprocesorů zvýšil ve třetím čtvrtletí podíl na trhu. Společnost AMD však neposílila na úkor svého největšího rivala Intel....

Výběr článků

Načítám