Hlavní obsah

Stavební spořitelny Raiffeisen a Hypo se mohou spojit, rozhodl ÚOHS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Stavební spořitelny Raiffeisen a Hypo se mohou sloučit. Povolil to Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Fúzí vznikne česká trojka stavebního spoření s pětinových podílem trhu a více než miliónem smluv. Rozhodnutí již nabylo právní moci.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

"Po zhodnocení všech podstatných skutečností dospěl ÚOHS k závěru, že posuzované spojení nebude mít za následek podstatné narušení hospodářské soutěže,“ uvedl předseda antimonopolního úřadu Martin Pecina.

Podle něj je to zejména tím, že nezvýší tržní sílu spojujících se soutěžitelů natolik, aby vedla ke vzniku nebo posílení dominantního postavení spojujících se soutěžitelů nebo některého z nich na vymezených relevantních trzích.

Raiffeisen Holding kontroluje na území České republiky Raiffeisen stavební spořitelnu. Ta je zaměřena na poskytování stavebního spoření. HYPO je stavební spořitelnou působící na území České republiky od roku 1994. Před realizací posuzovaného spojení soutěžitelů je HYPO kontrolována ze strany společnosti UniCredit, která náleží do celosvětově působící bankovní skupiny UniCredit.

Reklama

Výběr článků

Načítám