Hlavní obsah

Akcie firmy Nokia míří do českého RM-Systému

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Akcie největšího světového výrobce mobilních telefonů, finské firmy Nokia, se začnou od 5. února obchodovat v mimoburzovním RM-Systému. Ve stejný den rozšíří nabídku pro investory také akcie pojišťovací skupiny Vienna Insurance Group (VIG). Uvedl to ředitel pro strategii a marketing RM-Systému Jiří Vodička.

Článek

RM-Systém navíc plánuje počet obchodovaných akcií zahraničních společností dále rozšiřovat. V dohledné době by se měly začít obchodovat akcie i dalších světových firem, například z oboru počítačů, výrobců automobilů, petrochemie nebo potravinářství, doplnil.

RM-Systém se zaměřuje na drobné a střední investory, kteří mohou využívat internetové obchodování a celostátní síť obchodních míst. Akcie koncernu VIG, který v Česku působí prostřednictvím pojišťovny Kooperativa a České podnikatelské pojišťovny, se budou od 5. února obchodovat v nejlepším obchodním systému pražské burzy SPAD.

RM-Systém má přes loňské výrazné zvýšení obchodů s cennými papíry na takřka osm miliard korun na domácím trhu minimální podíl. Na pražské burze investoři loni zobchodovali akcie za více než bilión korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám