Hlavní obsah

Martin Jahn bude tři roky řídit Volkswagen v Rusku

Novinky, Tomáš Holý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA/MLADÁ BOLESLAV
Aktualizováno

Martin Jahn byl jmenován generálním ředitelem Volkswagen Group v Rusku. Bude zodpovědný za prodej vozů na tamním trhu. Jeho nástupcem v představenstvu společnosti Škoda Auto bude Klaus Dierkes. Změny v postech budou platné od 1. dubna. Jahn Novinkám potvrdil, že jeho jmenování na tento post není novinkou, ale očekávanou věcí.

Článek

"Je to pro mě velká výzva. Mým cílem je posílit tržní podíl automobilky v Rusku," řekl Novinkám Jahn. Podle něj není tato pozice napořád. Ve vedení automobilky v Rusku by měl být tři roky, poté je možné i prodloužení setrvání ve funkci.

Odchodu z ČR nelituje. "Je to velmi zajímavý post. Navíc ze Škodovky úplně neodejdu, budu členem dozorčí rady," dodal.

Jahn od roku 2006 vedl v mladoboleslavské automobilce oddělení Řízení lidských zdrojů, kde se musel vyrovnat s loňskou stávkou odborářů za vyšší mzdy.

Na jeho pozici v představenstvu dosedne 51letý Klaus Dierkes. Ten působil v různých funkcích koncernu Volkswagenu od roku 1984. Předloni se stal personálním ředitelem Volkswagenu v Německu a od července minulého roku generálním zmocněncem koncernu Volkswagen.

Martina Jahna mohli čtenáři Novinek zpovídat na on-line chatu před několika dny. V něm se zmínil, že Škoda Auto má například připravená nový design modelu Octavia. Jahn dále potvrdil informace, o kterých se mluvilo už dlouho - Škoda plánuje ještě menší řadu, než je Fabia.

Martin Jahn (38):

Vystudoval Vysokou školu ekonomickou v Praze. Od roku 1994 pracoval pro agenturu CzechInvest. O dva roky později se stal ředitelem jejího zastoupení v USA. Zde navíc vystudoval marketing a komunikaci, za což získal titul MBA. Od 1999 byl ředitelem CzechInvestu. Pět let poté byl místopředsedou vlády a ministrem pro ekonomiku. Od 2006 byl členem představenstva Škoda Auto.

Škoda se nyní intenzivně připravuje na výrobu dvou nových vozů - nové generace Škody Superb a modelu Yeti, tedy prvního SUV v dějinách značky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám