Hlavní obsah

Zájem o práci v automobilce Hyundai je enormní

Právo, kij

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Enormní zájem je o práci v nové automobilce Hyundai. Ta se v současnosti buduje v Nošovicích. Více než tisíc lidí navštívilo během pěti dnů nové náborové centrum automobilky. To společnost otevřela v pondělí v Ostravě.

Článek

„Náborové centrum má za sebou rušný týden, protože jej navštívilo více než tisíc uchazečů o zaměstnání,“ konstatoval mluvčí firmy Petr Vaněk. Téměř osm stovek zájemců ihned vyplnilo dotazník a zaregistrovalo se do firemní databáze.

Registrovaní uchazeči budou pozváni k testům a pohovorům. Poté jim automobilka nabídne konkrétní zaměstnání.

„Vysoký zájem nás pochopitelně těší. Letos potřebujeme do výroby přijmout patnáct set lidí. Důležité ale je, aby byl zájem o práci rozprostřen v průběhu celého roku, protože takovou armádu nejsme schopni přijmout najednou,“ konstatoval člen náborového týmu Rae-Wook Hong.

„Proto jsme otevřeli toto náborové centrum, které hodláme provozovat minimálně po dva až tři roky,“ doplnil.

Firma Hyundai předpokládá, že ne všichni zájemci nakonec budou v jejich firmě pracovat. „Je nám jasné, že ne všichni, kdo se zaregistrovali, se skutečně stanou našimi zaměstnanci, protože si to mohou mezitím rozmyslet, dostat jinou nabídku jinde nebo také neuspět u testů. Kdyby ale byla úspěšnost někde kolem třiceti procent, byli bychom spokojeni,“ doplnil šéf náborového týmu Hyundai Jiří Havlín.

Automobilka chce v Nošovicích zaměstnat celkem 3,5 tisíce lidí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám