Hlavní obsah

Češi utratí za zahraniční dovolenou průměrně 15 tisíc

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Jedna zahraniční dovolená včetně nákladů na místě pobytu stála v loňském oce jednoho Čecha přibližně 14 500 korun. Přičemž loni se prodalo na 2,2 miliónu zájezdů, na kterých lidé strávili minimálně čtyři noci. Náročnost tuzemských turistů stále roste, svědčí o tom současné trendy jako například větší zájem o all inclusive zájezdy. Vyplývá to z průzkumu mezi cestovními kancelářemi.

Článek

„Z našeho průzkumu vyplývá, že letos by mělo dojít k 5procentnímu nárůstu, takže jedna zahraniční dovolená bude Čecha stát cca 15 200 korun, a poprvé tak v historii naší země překročí hranici 15 tisíc,“ uvedl Tomio Okamura z Asociace českých cestovních kanceláří.

V posledních letech se roste i „náročnost“ tuzemských klientů. Ti si například stále častěji požadují tří či čtyřhvězdičkové hotely, rádi nakupují dovolené přes internet a za odpočinkem vyrazí spíše letecky.

„Důvodem je především zvyšující se životní úroveň českých občanů, která vede nejen k poptávce po kvalitnějších službách, ale i k zájmu o nové, dosud nepoznané destinace,“ dodal Okamura.

Letošní trendy v dovolených:
zájem o tří až čtyřhvězdičkové hotely
nakupování all inclusive pobytů
vyšší počet leteckých zájezdů
při podání požadavků klienti očekávají nabídku šitou na míru
prodej zájezdů přes internet a na splátky

Reklama

Výběr článků

Načítám