Hlavní obsah

V hospodě si připlatíme, destiláty a vína podraží

Novinky, Tomáš Holý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA/PLZEŇ

Přední čeští výrobci lihovin připravují zdražení svých produktů, a to zhruba v průměru do pět procent. Od pondělí tak učiní Stock Plzeň-Božkov, firma s 35procentním podílem na tuzemském trhu lihovin. Za několik týdnů podraží další plzeňský podnik Bohemia Sekt, největší tuzemský výrobce vína.

Článek

„Úprava cen se bude dotýkat v podstatě celého portfolia Stocku Plzeň, tedy přibližně 40 značek lihovin,“ řekl Novinkám obchodní ředitel Stocku Richard Švéda. Přičemž první změny by dle odhadu mohly zákazníci v obchodech či restauračních zařízeních pocítit asi v březnu.

Podle Švédy je za navýšením cen zejména podražení elektřiny, ale i skleněných lahví či kartonů. To potvrzuje i finanční ředitel Bohemia Sektu Ondřej Beránek. „Některé obaly podražily až o dvacet procent, dále je to růst inflace a cen vína,“ uvedl.

Bohemia Sekt, výrobce vín a sektů, se k zdražování chystá od prvního března, a to přibližně o čtyři procenta. „Zdražování se vyhne klidným vínům, tedy Víno Mikulov či Habánské sklepy,“ dodal Beránek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám