Hlavní obsah

Předluženým lidem pomůže od exekuce nová poradna

– PRAHA
Novinky, Tomáš Holý

Lidé, kteří se zadlužili a nevědí si rady se splácením, se mohou opbrátit na nově otevřenou Poradnu při finanční tísni v Praze. Centrum, první svého druhu v Česku, pomůže dlužníkům s řešením jejich tíživé situace.

Článek

„Cílem je lidem pomoci tak, aby svoji situaci vyřešili bez soudu a exekucí a aby dlužník měl vidinu optimistického závěru,“ řekl Novinkám Karel Suchý, předseda správní rady.

Podle něj centrum vzniklo z iniciativy samotných bank, ale mezi zaměstnanci poradny nejsou peněžní instituce zastoupeny. „Aby byla pomoc nezávislá, nepracuje tu nikdo z banky. Jedná se o poradce z oblasti dluhového a právního poradenství,“ vysvětlil Suchý.

Poradenství je zdarma

Poradna při finanční tísni poskytuje své služby zcela zdarma a je zadluženým lidem přístupná v kamenné pobočce na Praze 2 v Americké 22. Ta je otevřena od pondělí do pátku od 8 do 18 hodin. Dále je možné požádat o pomoc emailem, a to na internetových na stránkách www.financnitisen.cz.

Centrum je placené z finančních darů z partnerství s některými bankami. „Uvědomují si, že nelze jen získávat dravým poskytováním služeb další klienty, ale že je třeba zachovat se zodpovědně a také lidem pomoci,“ dodal Suchý.

Na nezávislost instituce dohlíží Sdružení českých spotřebitelů a Sdružení ochrany spotřebitelů. Centrum by měla v budoucnu otevřít další pobočky i mimo Prahu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám