Hlavní obsah

Světlík získá zpět 45 procent akcií Vítkovice Holding

– PRAHA • Aktualizováno
Novinky, toh

Podnikatel David Beran musí vrátit Janu Světlíkovi 45 procent akcií společnosti Vítkovice Holding. Rozhodl o tom v pátek Rozhodčí soud při Hospodářské komoře a Agrární komoře ČR v Praze. Proti rozhodnutí se nelze odvolat.

Článek

Novinkám to potvrdila mluvčí Vítkovice Holding Eva Kijonková. "Rozhodnutí je k dnešnímu dni pravomocné," řekla Kijonková. Žalovaný David Beran musí akcie před do tří dnů, stojí v nálezu Rozhodčího soudu při Hospodářské komoře.

Podle Kijonkové tímto rozhodnutím končí spor o vlastnictví akcií, které oba podnikatelé měli od roku 2005. Roční obrat holdingu je 20 miliard korun.

Ve sporu jde o to, že soud měl posoudit transakci s akciemi, které měly před třemi lety přejít z majetku Berana a Petra Novotného do vlastnictví KKCG Karla Komárka. Právě tuto transakci s ohledem na své předkupní právo zpochybnil Světlík. Ten v pátek spor vyhrál a celá řada sporů tím končí.

KKCG se po verdiktu vyjádřila, že by akcie vydat neměl, jenže podle Kijonkové rozhodčí soud při svém rozhodování o předběžném opatření, zmiňovaném KKCG, věděl a měl ho k dispozici. Rozhodnutí je pravomocné a vykonatelné a pan Beran musí akcie vydat.

Padesátiprocentní podíl společnosti vlastní firma VTK Group, 45 procent připadá Janu Světlíkovi a zbylých pět procent je předmětem soudních sporů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám