Hlavní obsah

Pivo z automatu získává na oblíbenosti

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prodejní automaty už nenabízí jen potraviny a kafe, v oblíbenosti u samoobslužných přístrojů stoupá i alkohol. V tzv. "pivomatech" je k dispozici plechovkové pivo. Plzeňský Prazdroj, který přístroje provozuje, chystá v dohledné době navýšit jejich počet ze čtyřiceti na šedesát.

Článek

„Automaty jsou zatím nejčastěji umístěny v ubytovacích zařízení, tedy na kolejích, v hostelech, či ubytovnách, kde je jejich prostřednictvím zajištěn nepřetržitý prodej nápojů. Několik jich je také v nákupních centrech,“ řekl Novinkám mluvčí Plzeňského Prazdroje Jiří Mareček.

Po automatech na nejrůznější pochutiny, potraviny či nápojích nabízí samoobslužná zařízení už i alkohol. Podle Marečka se k němu však nedostanou nezletilci. „Pivomaty mají unikátní systém .ověření věku kupujícího pomocí čtečky. Ta kontroluje plnoletost kupujícího na základě údajů z osobního dokladu,“ vysvětlil mluvčí.

Loňská novinka se společnosti osvědčila, jen šest měsíců jejich fungování se tak prodalo 31 tisíc plechovek, což představuje téměř 150 hektolitrů piva.

Nejvytíženější jsou automaty na vysokoškolských kolejích, které se na prodeji podílely více než polovinou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám