Hlavní obsah

Skanska střídá šéfa, firmu povede Komárkův muž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší stavební firmu v republice Skanska CZ povede od února Dan Ťok. V pozici generálního ředitele vystřídá Zdeňka Burdu, který firmu vedl více než dvanáct let. Ten zůstane do konce roku předsedou představenstva.

Článek

Ťok stál téměř dva roky v čele průmyslových aktivit finančníka Karla Komárka v jeho firmě KKCG Industry. Předtím řídil Jihomoravskou plynárenskou a firmy Alstom a ABB.

V Česku vznikla Skanska ze stavební firmy IPS. Zaměstnává zde přibližně 7250 lidí, tedy přibližně 13 procent všech pracovních sil v domácím stavebnictví. Na českém stavebním trhu drží zhruba osmiprocentní podíl. Vlastníkem Skanska CZ je švédská společnost Skanska Kraft AB.

Z globálního pohledu je koncern Skanska třetí největší stavební společností na světě. Vedle České republiky, Slovenska a Skandinávie působí v USA, Jižní Americe a Velké Británii. Celkově zaměstnává 56 000 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám