Hlavní obsah

Testy odhalily bryndáky, které mohou poškodit zdraví dětí

– PRAHA
Novinky, rei

Ministerstvo zdravotnictví ve středu varovalo před dalšími nebezpečnými produkty na trhu. Tentokrát se jedná o dětské bryndáky. Bryndák Makin’ trax for home havířovského výrobce a bryndák Poupy vyrobený v Itálii obsahují nebezpečné množství ftalátů.

Článek

„Chemický rozbor zjistil nadlimitní obsah esterů kyseliny ftalové,“ píše se ve stanovisku ministerstva zdravotnictví. Riziko obsahu ftalátů pro děti spočívá v tom, že se tyto mohou dostat na rty, sliznici a těla dítěte, které bryndák okusuje a olizuje.

Spotřebitelé jsou vyzýváni k navrácení výrobků dovozcům, distributorům, případně výrobci. Prodejci a distributoři jsou nebezpečné bryndáky povinni okamžitě stáhnout z trhu a přijmout prodaná balení od zákazníků zpět.

Bryndák Poupy
Bryndák o rozměrech 21 x 24 cm má na vrchní straně bílé froté s barevným potiskem a na rubu bílý plast. Výrobek se prodává volně, bez obalu. Na papírové oboustranné etiketě je na přední straně zobrazena hlava kojence s titulní značkou. Produkt výrobce italského výrobce v ČR distribuuje firma Trimex se sídlem v Prahy 7.

:. Bryndák Makin' trax for home

Bryndák Makin’ trax for home
Má žlutý lem a barevného vlaku s titulním textem. Bryndák se prodává v balení s papírovou etiketou a kresbou hněeho rub je z PVC, zatímco přední část ze 100procentní bavlny. Potisk tvoří vyobrazení badého medvídka s červenou mašlí.

Reklama

Výběr článků

Načítám