Hlavní obsah

Masokombinát Martinov stále bez majitele, ve hře tři zájemci

– OSTRAVA

Masokombinát Martinov, který letos ukončil výrobu, protože dlouhodobě prodělával, stále nemá nového vlastníka. Majitelé vyjednávají o prodeji ostravského podniku se třemi firmami.

Článek

Největší šance získat výrobní areál kdysi jednoho z největších a nejmodernějších domácích podniků na zpracování masa má jediný zahraniční zájemce. Jednání o prodeji by mohla být ukončena ještě do konce roku, řekl ČTK ekonomický ředitel martinovské provozovny Miroslav Konečný.

"Představenstvo pořád se zájemci jedná. Chceme rozhodnout co nejdříve. Vypadá to na zahraničního zájemce, ale ještě to není definitivní. Pokud dojde k podpisu smlouvy, bude to do konce roku," prohlásil Konečný.

Ostravský masokombinát letos ukončil výrobu, protože dlouhodobě prodělával. V září se zbavil sítě svých prodejen i se zaměstnanci. Šest obchodů nyní vlastní valašskomeziříčská společnost MP Krásno.

Zbytek ostravské firmy, který tvoří výrobní areál, zahrnující porážku a výrobu masných a trvanlivých výrobků, chtějí majitelé prodat jako celek. MP Krásno se podle dřívějších informací zajímala jen o martinovskou výrobnu trvanlivých salámů.

Masokombinát Martinov k 1. červnu rozdal výpovědi více než dvěma stovkám lidí. Nyní má provoz podle Moravskoslezského deníku asi 70 zaměstnanců, což je o deset méně než v září. Od roku 2004 je majitelem olomoucká firma Milkagro. Masokombinát Martinov je na prodej potřetí, od své privatizace prošel už dvěma konkurzy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám