Hlavní obsah

Vyberte již potřetí nejabsurdnější bankovní poplatek

Novinky, jos

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Portál www.bankovnipoplatky.com hledá již potřetí nejabsurdnější bankovní poplatek. Z dvacítky nominovaných mohou lidé od 1. prosince vybrat ty, které jsou podle nich nejvíce absurdní.

Článek

Zatímco při premiéře ankety lidé zcela suverénně zvolili za vítěze poplatek za příchozí platbu, ve druhém ročníku zvítězil poplatek za výběr z bankomatu vlastní banky.

Do letošního klání bylo nominováno bylo devět poplatků z ČR, které se nejlépe umístily loni, dále čtyři absurdní poplatky ze Slovenska. Do 30. listopadu 2007 mohli návštěvníci webu rozšířit seznam poplatků o další nominace. Od 1. prosince 2007 probíhá 1. kolo hlasování.

"Pro třetí ročník jsme nezařadili vítěze předchozích dvou ročníků, ať mají šanci vyhrát i jiné absurdní a nesmyslné poplatky," řekl zakladatel ankety a provozovatel portálu Patrik Nacher.

Vybírat můžete z následujícíh dvaceti poplatkůPoplatek za výpis z účtu zaslaný elektronickou cestouPoplatek za vedení běžného účtuPoplatek za vedení kontokorentního úvěruPoplatek za vedení kreditního účtu Poplatek za vedení (správu) hypotečního účtuPoplatek za vedení platební karty (roční)Poplatek za účetní položkuPoplatek za připsání úrokuPoplatek za změnu údajů (změna bydliště, nový OP)Poplatek za neuskutečnění platby (nepřijatý příkaz např. v rámci sběrného boxu)Poplatek za příjem většího množství roztříděných mincí Poplatek za rozměnění penězPoplatek za stornování či změnu trvalého příkazu Poplatek za zablokování karty Poplatek za poskytnutí úvěru Poplatek za neoprávněnou reklamaciPoplatek za nadměrný vkladVyšší poplatek za vklad na účet třetí osobouPoplatek za službu internetbankingPoplatek za zjištění zůstatku přes bankomat nebo přes internetbankingPozn: Název bankovního poplatku nemusí přesně odpovídat terminologii ze sazebníků bank, ale měl by pro účely hlasování srozumitelně popsat dotyčný bankovní poplatek.

Vybírání nesmyslných poplatků také na Slovensku

Po dvou úspěšných letech se autoři ankety rozhodli rozšířit své hledání nejméně pochopitelného poplatku i do zahraničí a třetí ročník se tak uskuteční nejen v České republice, ale i na Slovensku.

"Hlasy z ČR a Slovenska se budou zaznamenávat do jedné tabulky, která bude na konci vyhodnocena. Pro statistické a mediální účely budeme ale schopni prezentovat výsledky i odděleně," doplnil Nacher.

Finálové kolo hlasování, do nějž postoupí tři nejčastěji zmiňované poplatky se uskuteční během února. Na začátku března bude vyhlášen vítěz třetího ročníku ankety.

Po vyhlášení výsledků pak autoři připravili hlasování o super absurdním bankovním poplatku, v němž se utkají vítězné poplatky třech uplynulých ročníků.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám