Hlavní obsah

Věřitelé mají v rukách osud Fischerových firem

Novinky, Lenka Kadeřávková, Pavel Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Osud firem Václava Fischera, jejichž chod monitorují exekutoři, je nyní zcela v rukách věřitelů. Ti v pondělí obdrželi návrh na vyrovnání od společnosti Atlantik finanční trhy podnikatele Karla Komárka. Věřitelé však s kroky, které by vedly k zastavení soudní exekuce na Fischer Air a Fischer s.r.o., příliš nespěchají.

Článek

Vyplývá to z pondělních prohlášení k návrhům na vyrovnání. "Atlantik FT rozeslal věřitelům společností Václava Fischera nabídky a nyní čeká na jejich vyjádření," uvedla v pondělí mluvčí Atlantiku FT Dagmar Adamcová.

ČSL: Rozhodnutí zřejmě do týdne

"Nabídku jsme faxem obdrželi krátce po poledni. Předpokládáme, že nabídka dojde i poštou v písemné formě s razítky a všemi nutnými náležitostmi," řekla Právu mluvčí České správy letišť (ČSL) Anna Kovaříková. Neočekává, že se o reakci ČSL rozhodne v nejbližší době. "Generální ředitel je v současnosti na obchodních schůzkách, poté se setká s vedením společnosti a bude o nabídce jednat. Tak vážné rozhodnutí však nemůže padnout během několika hodin, očekávám, že je to spíše záležitost přibližně jednoho týdne," vysvětlila Kovaříková.

Komerční banka mlčí

Přijetí nabídky potvrdil i mluvčí Českých aerolinií  Dan Plovajko. "Kolem poledne jsme obdrželi nabídku, v současné době ji studujeme. Každopádně na ni budeme reagovat, ale o našem rozhodnutí budeme samozřejmě nejdříve informovat společnost Atlantik finanční trhy. O časovém horizontu pro naše rozhodnutí bych zatím nechtěl spekulovat," řekl Právu Plovajko. Komerční banka se s ohledem na bankovní tajemství rozhodla situaci kolem Fischera nekomentovat. Právu to tlumočila její mluvčí Markéta Dvořáčková.

Reklama

Související články

Fischer jedná s věřiteli

V hlavním městě se ve středu objevila fáma, že jedné z největších tuzemských cestovek CK Fischer hrozí rozsáhlá exekuce majetku. Majitel společnosti Václav...

Výběr článků

Načítám