Hlavní obsah

ČOI stáhla z trhu hračky, které mohou obsahovat drogu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Česká obchodní inspekce (ČOI) zakázala distribuci a prodej několika tisíc souprav dětské hračky s názvem Bindeez. Její kuličky zřejmě obsahují nebezpečnou chemickou látku butandiol, která je používána jako stimulační droga.

Článek

ČOI již zaslala vzorky hraček do laboratoře. Rodičům, kteří tuto hračku koupili, inspekce doporučila, aby ji nedávali dětem. Lidé mohou soupravu Bindeez vrátit v obchodech, ve kterých hračku pořídili. Hračka Bindeez již byla stažena z prodeje v několika zemích.

Například na začátku listopadu stáhli hračku, která se vyrábí v Číně, z prodeje v USA. Tamní obchody plánovaly udělat z Bindeez vánoční hit. Dvě děti ale po spolknutí kuličky skončily v nemocnici se závratěmi. Dokonce na chvíli ztratily vědomí. Tři děti byly ze stejného důvodu hospitalizovány i v Austrálii a jedno v Británii.

"ČOI zakázala na dobu potřebnou k provedení kontroly zdravotní nezávadnosti těchto výrobků jejich distribuci na trh, jako i jejich nabízení či vystavování. A to na základě existující informace o nebezpečnosti výrobku," řekla v úterý ústřední ředitelka ČOI Jana Příhodová. ČOI zakázala prodej zhruba 3300 kusů hraček Bindeez a 460 náhradních náplní v celkové hodnotě zhruba 1,6 miliónu korun.

V Česku se hračka prodávala především v internetových obchodech.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám