Hlavní obsah

Nová dálnice zkrátí cestu z Bratislavy do Vídně o 20 minut

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Od úterý mohou motoristé při jízdě z Bratislavy do Vídně využít novou 22 kilometrů dlouhou dálnici. Provoz bude zahájen v úterý ráno. Cesta do rakouského hlavního města se tak zkrátí o 20 minut.

Článek

Vzdálenost mezi oběma hlavními městy je 60 kilometrů a doposud museli řidiči směřující z Vídně do Bratislavy sjet z dálnice A4 Vídeň - Budapešť za Schwechatem nebo u obce Parndorf a pokračovat po okresních silnicích. Silnice však nápor automobilů nezvládaly a ztěžovala si také města a obce po této trase, jejichž obyvatelé trpěli nadměrným hlukem.

"Jezdím do Vídně každý den do práce. Po dálnici to bude mnohem komfortnější," řekl Novinkám Ján Onufrej z Bratislavy, který v rakouském hlavním městě pracuje jako číšník.

Slováci postavili krátký úsek dálnice z Bratislavy na rakouské hranice už v roce 1998. Rakušané zahájili výstavbu dálnice na svém území až v roce 2004. Nová dálnice A6 vlastně spojí Slovensko se stávající dálnicí A4 Vídeň - Budapešť. 

Dálnici měl původně otevřít jezdec F1 David Coulthard jízdou na svém monopostu Red Bull. Rakouská vláda však tuto možnost zamítla. Rakouský ministr vnitra vyjádřil obavy, že rychlá jízda monopostu F1 by byla špatným příkladem pro řidiče. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám