Hlavní obsah

Fischer vyhrál u soudu spor o letadla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Václav Fischer u městského soudu v Praze vyhrál spor o dvě letadla Boeing 737, se kterými létala společnost Charter Air, bývalá Fischer Air. Soud rozhodl, že obě letadla nepatří do konkursní podstaty v konkursu na Fischerův osobní majetek. Novinkám to potvrdil Milan Kříž, mluvčí správce konkurzní podstaty Josefa Cupky.

Článek

Spor však bude mít pokračování, neboť správce konkursní podstaty Josef Cupka se chce odvolat k Vrchnímu soudu.

"My doufáme, že vrchní soud nám posléze dá zapravdu," uvedl Kříž.

V konkurzu na osobní majetek bývalého majitele CK Fischer a Fischer Air uplatňují věřitelé podle správce konkurzní podstaty pohledávky ve výši téměř miliardy korun.

Hodnota letadel, která již přes dva roky stojí na ruzyňském letišti, se odhaduje na necelých 600 miliónů korun. Fischer však od začátku nesouhlasil s jejich zapsáním do konkurzní podstaty a tvrdil, že stroje patří hamburské společnosti AMF, v níž má podíl.

Správce konkurzní podstaty nesouhlasí

"Dnešním rozsudkem se nic nemění a oba letouny nadále zůstávají součástí konkursní podstaty úpadce Václava Fischera," řekl Josef Cupka.

Zároveň dodal, že obě letadla považuje za majetek pana Fischera a jejich prodej by měl pomoci uspokojit oprávněné a soudem potvrzené požadavky jeho věřitelů dosahující téměř jedné miliardy korun.

Další tři konkurzy

Fischer nyní figuruje ve třech konkurzech. První je veden na majetek Fischera jako fyzické osoby, druhý na majetek Charter Air a třetí na sebe podnikatel nechal prohlásit sám v Německu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám