Hlavní obsah

Začala soutěž Supertrader, hlavní cenou Mini Cooper

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Prvního října odstartovalo první kolo online soutěže Supertrader. Každý její účastník obdrží fiktivních 50 000 eur, které může investovat do akcií. Vítěz, tedy člověk, který během soutěže zhodnotí své portfolio nejvíce, vyhraje hlavní cenu, jíž je stylové auto Mini Cooper.

Článek

Supertrader je de facto simulací reálné burzy. Žádný ze soutěžících se však nevystavuje jakémukoliv finančnímu riziku a nehrozí tedy, že by přišel o vlastní kapitál. Kupovat může nejen cenné papíry, ale také jejich deriváty včetně warrantů a certifikátů.

Obchodovat s cennými papíry lze přes jednoduché webové rozhraní. Do Supertraderu byly začleněny akciové trhy v ČR, Německu, Rakousku, nechybí ani jejich americké, švýcarské či asijské ekvivalenty.

Burzovní hra probíhá ve dvou kolech. První začalo 1. října, končí 30. listopadu. Druhé startuje v prosinci a uzavírá se 31. ledna.

"V současnosti je v Supertraderu registrováno kolem 2000 uživatelů," řekl Novinkám zástupce brokerjetu Martin Hlava s tím, že věří, že se jejich počet ještě několikanásobně zvýší.

V sousedním Rakousku, kde podobná soutěž rovněž proběhla, se jí zúčastnilo na 17 000 lidí. Výherce údajně zhodnotil své fiktivní prostředky o desítky tisíc procent. Po prvním dnu soutěže si v České republice drží první místo uživatel s přezdívkou "andrek". Svých 50 000 euro zatím zhodnotil o 13,6 procenta.

Reklama

Výběr článků

Načítám