Hlavní obsah

Kvůli požárům v Řecku zkrachovala česká cestovka

Novinky, alt, jos
PRAHA

Cestovní kancelář Macdino Travel vyhlásila úpadek. Informuje o tom na svých stránkách. Kancelář se specializuje na pobyty v Řecku. Krach zdůvodnila finančními problémy kvůli požárům, které Řecko v posledním týdnu zasáhly.

Článek

Cestovní kancelář vyhlásila úpadek k pondělí, tedy 3. září. Kromě Řecka vozí Macdino Travel klienty i do Španělska a do Chorvatska. Podle TV Nova zůstalo v Řecku 36 turistů, kteří svou dovolenou dokončí a vrátí se zpět. Všechny služby mají zaplaceny.

Mluvčí ministerstva zahraničí Zuzana Opletalová Novinkám řekla, že se na zastupitelské úřady žádný klient této cestovní kanceláře neobrátil. "Praxe ukázala, že v případě krachu ten systém funguje už dobře a pojišťovny se o klienty postarají," řekla Opletalová.

Klienti, kteří by se od vedení společnosti chtěli dozvědět více než jen strohou větu oznamující úpadek, nepochodí. Mobilní telefon uvedený na webových stránkách kanceláře odkazuje do hlasové schránky, pevnou linku nikdo nezvedá.

Odškodnění vyplatí Generali

Kancelář byla pojištěná u Generali. Ta lidem, jejichž zaplacený zájezd se neuskutečnil, nebo se uskutečnil jen zčásti, vyplatí peníze.

Prostřednictvím cestovní kanceláře Fischer také lidem nabízí, že si lidé, kteří s Macdino Travel na dovolenou už neodjedou, mohou vybrat dovolenou v podobném cenovém rozsahu a termínu. V takovém případě si pojistku "vyberou" tímto způsobem.

Pražská cestovní kancelář vznikla v roce 2003. Jednatelem firmy je Řek Konstantinos Gkouliamanis.

Požáry v Řecku si během deseti dní vyžádaly 65 mrtvých. Hořelo na poloostrově Peloponés a také na ostrově Evia. Dosud se je nepodařilo uhasit.

Třetí krach sezóny

Letošní léto skončily s činností už tři cestovky. Kromě Macdino Travel i cestovní kancelář I´m travelling a s ní propojená cestovka Detur.

Pád I´m travelling byl velmi emotivní, kancelář nezaplatila dopravci, který následně odmítl klienty přepravit na dovolenou do Turecka.  Lidé tak zůstali na letišti a nevěděli, co se děje.

Majitel CK i ve chvíli, kdy jeho zaměstnanci mluvili o krachu, odmítal že by firma upadla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám