Hlavní obsah

EU: Telefonní tarify jsou stále ještě drahé

Právo, DPA, mcm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRUSEL

Unijní organizace na ochranu spotřebitelů (BEUC) ostře kritizuje nynější snížení cen za volání ze zahraničí z mobilního telefonu v rámci EU jako naprosto nedostatečné. Poukázala na to, že poskytovatele této služby přijde minuta volání na 10 až 14 centů, od svých zákazníků však mohou podle nových unijních pravidel žádat i 49 eurocentů za minutu, tedy až pětkrát více.

Foto: Profimedia.cz

Článek

"Jsme velmi vzdáleni od skutečné ceny za volání," uvedl Levi Nietvelt, který je expertem BEUC na telefonní tarify. Připomněl, že poplatky, které platí poskytovatelé, byly navíc sníženy, a to pouhé dva měsíce před snížením roamingových cen.

Příliš vysoké jsou podle Nietvelta i poplatky za přenos dat. Unijní opatření totiž nijak nezasáhlo ceny SMS, MMS a datových přenosů. Vysoké ceny omezují ochotu lidí používat mobil ke spojení s internetem. "Pokud Evropská komise chce, aby lidé využívali internet mobilně, musí se tím zabývat," řekl expert.

Reklama

Výběr článků

Načítám