Hlavní obsah

V Česku postaví hnědouhelnou elektrárnu za 56 mld. Kč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Společnosti E.ON a MUS postaví v Česku hnědouhelnou elektrárnu za dvě miliardy eur (zhruba 56,5 miliardy korun). Mladé frontě Dnes to řekl šéf E.ON Wulf Bernotat, napsal server iDnes. Firmy vedou exkluzivní jednání, která mají skončit v řádu několika měsíců.

Foto: Novinky.cz s použitím Reuters, Novinky
Článek

Společnosti se budou na projektu podílet společně. MUS dodá uhlí, E.ON zajistí technologie. Poměr, v jakém by se obě společnosti na připravované elektrárně podílely, Bernotat neupřesnil.

Radek Stavěl, mluvčí skupiny Czech Coal, do níž MUS patří, na dotaz ČTK řekl, že společnost k tomu nebude podávat žádné informace.

Mostecká uhelná jednala o výstavbě elektrárny i se skupinou ČEZ. Jednání ale zkrachovala, stejně jako dohoda o dodávkách uhlí pro ČEZ. Mostecká uhelná totiž odmítla uzavřít dohodovou kupní smlouvu na uhlí do roku 2055. MUS podle iDnes nechtěla mít závazek dodávat uhlí za situace, že se nepodaří prolomit vládní limity, které brání v pokračování těžby na Mostecku.

MUS ale vlastní důl Vršany, kde je zásoba uhlí na více než 40 let. Dá se předpokládat, že právě zásoby z tohoto dolu by mohla pro novou elektrárnu využít.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám