Hlavní obsah

Novým šéfem Škody Auto bude Reinhard Jung

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MLADÁ BOLESLAV/PRAHA

Novým předsedou představenstva Škody Auto bude po Detlefu Wittigovi (65) od října dosavadní člen představenstva Volkswagenu Reinhard Jung (56). Novinkám to potvrdilo tiskové oddělení mladoboleslavského podniku.

Článek

Reinhard Jung je v současnosti člen představenstva odpovědného za výrobu a logistiku značky Volkswagen, nahradí Wittiga, který odchází z představenstva kvůli dovršení věkové hranice. Na podzim přebere úkoly poradenství pro koncernový odbyt.

Škoda Auto je největším českým exportérem a jedním z tahounů domácí ekonomiky. Na začátku letošního roku byl mladoboleslavský podnik nejziskovější divizí koncernu Volkswagen, do nějž patří. Marži provozního zisku měla mladoboleslavská firma na 8,5 procenta, zatímco značka VW vykázala 2,1 procenta a divize luxusních vozů Audi 4,6 procenta.

Reinhard Jung

Jung přišel do koncernu v roce 1974. Pracoval jako projektový inženýr v různých funkcích, než se stal vedoucím zahraničních výrobních projektů. Po funkcích v centrálním plánování ve Wolfsburgu a v Salzgitteru byl zodpovědný za řízení značky Volkswagen. Od roku 1996 do 2001 vedl výrobní závod VW v Braunschweigu. Než byl v roce 2004 jmenován členem představenstva značky Volkswagen za výrobu a logistiku, vedl jako prezident společnost VW de Mexico.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám