Hlavní obsah

Vítězem tendrů Lesů ČR na druhé pololetí je Less & Forest

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ

Vítězem výběrových řízení státního podniku Lesy České republiky na lesní práce ve druhém pololetí letošního roku se stala společnost Less & Forest podnikatele Jana Mičánka. Z 278 územních jednotek Less & Forest získala nejvíc - 30 jednotek. Less & Forest vyhrála i letošní tendry na likvidaci kalamity po orkánu Kyrill a loňské, později zrušené, jednoroční tendry.

Článek

Druhou nejúspěšnější firmou v tendrech na druhé pololetí je společnost Ce Wood, která uspěla na 24 jednotkách. Třetí nejúspěšnější je se 17 získanými jednotkami Lesní společnost Stříbro. Hodnotícím kritériem byla nabídnutá cena. Celkem se do soutěží přihlásilo 112 firem, které dohromady podaly 822 nabídek.

"My jsme toho moc nechtěli, takže nám to stačí," řekl Mičánek. V případech, kdy proti výsledkům tendrů nikdo nepodal stížnost, už Less & Forest připravuje smlouvy s Lesy ČR.

"V některých případech to ale bude zřejmě trvat delší dobu," poznamenal Mičánek. Předseda představenstva společnosti Ce Wood Ivan Doubrava řekl, že podobný výsledek tendrů na práce v druhém pololetí očekával.

"Po přepočtu na metry krychlové dřeva zřejmě pro nás bude výsledek ještě zajímavější," uvedl. Kritika společnosti Ce Wood na adresu Lesyl ČR ale stále trvá. "Tendry nepovažujeme za ty nejlepší možné," poznamenal Doubrava.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám