Hlavní obsah

ČEZ podal žalobu na Mosteckou uhelnou

Právo, pro

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ÚSTÍ NAD LABEM

Energetická společnost ČEZ podala v pátek u Krajského soudu v Ústí nad Labem žalobu na Mosteckou uhelnou společnost (MUS). Chce, aby MUS uzavřela dlouhodobou smlouvu na dodávku uhlí do roku 2055.

Článek

"Žalobou se domáháme, aby MUS dostála závazku z dohody uzavřené v roce 2005 a uzavřela dlouhodobou smlouvu na dodávku uhlí do roku 2055," řekl Právu mluvčí ČEZ Ladislav Kříž.

Představitelé MUS se zatím k celé věci nechtěli blíže vyjadřovat. "Dokud nevyprší lhůta pro vyjednávání, nemůžeme se k této záležitosti vyjadřovat," řekl v pátek Právu Radek Stavěl ze společnosti Czech coal, která MUS ovládá. Lhůta pro jednání vypršela v sobotu, MUS se ale k případu vyjádří až v úterý.

"Skupina ČEZ si je vědoma hrozícího nedostatku elektrické energie v ČR a proto připravuje obnovu svých uhelných elektráren. Každá rekonstruovaná či nová elektrárna musí mít ale zajištěny dostatečné rezervy uhlí," uvedl Kříž. 

Reklama

Výběr článků

Načítám