Hlavní obsah

Do Česka míří řetězec Burger King

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÁ REPUBLIKA

Do České republiky míří řetězec restaurací rychlého stravování Burger King. Oznámila to firma AmRest, která nyní jedná o přidělení licence pro ČR s americkým Burger Kingem. Přesný termín otevření první restaurace není dosud znám.

Článek

Podle zástupců AmRestu lidé v zemích střední a východní Evropy bohatnou a stále častěji se stravují v restauracích. Proto firma, která kromě Burger Kinga zastupuje ještě značky Starbucks, Pizza Hut a KFC, plánuje na další tři roky v tomto regionu masivní expanzi.

Součástí růstu AmRestu je i příchod kavárenského řetězce Starbucks do České republiky, Maďarska a Polska, který firma oznámila koncem března. První kavárna pod značkou Starbucks by měla být otevřena v Praze do roka.

Konkurence pro McDonald´s

Burger King bude konkurovat především řetězcům McDonald´s a KFC.

Jako první otevřel svou restauraci před 15 lety McDonald's, který zde má nyní celkem 72 restaurací, z toho 40 mimo Prahu. McDonald's o dva roky později následovalo kuře z Kentucky pod značkou KFC, které se dodnes prodává ve 43 restauracích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám