Hlavní obsah

ČOI varuje před nebezpečnou dětskou krosničkou

– PRAHA

Česká obchodní inspekce (ČOI) varuje spotřebitele před nebezpečným nosičem dětí na záda se stojánkem. Krosnička může kvůli konstrukční chybě děti poranit. Sice se již nevyrábí a zřejmě není ani v prodeji, řada rodičů ji ale možná ještě používá.

Článek

Nebezpečná krosnička je na opěrce označena nápisem Free line LUX Collection, na spodní straně podložky nohou nápisem Baby Direkt. Upozornil na ni spotřebitel, jehož dítě si skříplo palec levé ruky v mezeře pohyblivého předního a zadního kovového rámu nosiče a utrpělo zranění.

Výrobce uvedl, že spoje rámu nosiče chrání od roku 2005 kožené krytí. "Přestože tyto typy nosičů se již nevyrábějí, výrobce ani distributoři nevyloučili možnost, že tyto nosiče dětí na záda se stojánkem a nekrytým místem pohyblivého spoje konstrukce se na trhu či u spotřebitelů dosud mohou vyskytovat," upozornila mluvčí ČOI Miloslava Fléglová.

Lidem, kteří si krosničku koupili bez ochranného krytí, ji mohou u prodávajícího reklamovat. "Nejlépe s platným dokladem o koupi," dodala Fléglová.

Reklama

Výběr článků

Načítám