Hlavní obsah

Vláda chce dát 200 miliónů na dobrovolné příspěvky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Česká republika letos plánuje dát mezinárodním organizacím 214 miliónů korun ve formě dobrovolných příspěvků. Ty umožňují financovat aktivity mezinárodního společenství v oblastech, které nejsou financovány nebo jsou financovány omezeně z povinných příspěvků členů mezinárodních organizací. Materiál má v pondělí projednat vláda.

Článek

Ministerstvo zahraničí sdělilo, že tento princip je rozšířen zejména v systému Organizace spojených národů (OSN). "Vedle organizací se specializovaným zaměřením existují i desítky programů a fondů OSN financovaných pouze na základě dobrovolnosti členských států," uvedlo ministerstvo.

Plán dobrovolných příspěvků je podle české diplomacie v souladu s prioritami zahraniční politiky a koncepce zahraniční rozvojové pomoci.

Česká republika dala loni například na zahraniční rozvojovou pomoc zhruba 3,5 miliardy korun. Větší část peněz z toho tvořil příspěvek mezinárodním organizacím.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám