Hlavní obsah

Praha je šestým nejoblíbenějším místem Evropy

– PRAHA

Praha se stala jednou z nejpopulárnějších turistických destinací a v současnosti jí patří šestá příčka v Evropě. Vyplývá to z nejnovější studie společnosti Jones Lang LaSalle, která mapuje hlavní středoevropské trhy. Turistice v Praze dominuje zahraniční poptávka, více než 90 procent ubytovaných jsou zahraniční hosté.

Článek

"Výhledově se situace jeví pozitivně, jelikož hlavní země původu turistů, jako je Itálie nebo Německo, mají v následujících letech dle předpovědi projít obratem v ekonomickém vývoji směrem k růstu. Silná koruna by mohla mít vliv na průměrné hotelové sazby," stojí ve studii.

Ty loni v průměru lehce vzrostly, ale za cenu za snižující se obsazenosti. Výnosy na pokoj ve srovnání s rokem 2005 poklesly o necelé procento.

Hotelový trh v Praze zažívá nyní boom. Od roku 2000 se do dneška rozrostl o 6700 pokojů, což představuje roční průměrný růst o 6,25 procenta.

V roce 2006 bylo v Praze otevřeno šest nových hotelů a 1000 pokojů. Letos se v Praze otevřou alespoň tři nové hotely, za nejvýznamnější Jones Lang LaSalle označila pětihvězdičkový hotel Rocco Forte se 101 pokoji. V roce 2008 to bude hotel Kempinski Residence Prague se 75 luxusními rezidencemi.

Nejvýznačnější transakcí na poli investic do hotelů byl podle studie Oriental Hotel Praha, který koupil Cedar Capital Partners. Výši transakce Jones Lang LaSalle neuvedla.

Agentura CzechTourism předpokládá, že se Praha stane třetím nejoblíbenějším cílovým městem v Evropě, hned po Londýnu a Paříži.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám