Hlavní obsah

Snížení cen roamingu schválil výbor EP

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRUSEL

Klíčový výbor Evropského parlamentu schválil ve čtvrtek návrh, který má zajistit pokles roamingu. Volání mobilní telefonem ze zahraničí do další země by mělo stát nejvýše 40 eurocentů za minutu, tedy necelých 12 korun.

Článek

Přijatý hovor bude stát nejvýše 15 eurocentů, tedy o málo více než čtyři koruny. Proti současným cenám to znamená pokles až o 70 procent.

Uvažovalo se i o tom, že by se cenové stropy týkaly jen zákazníků, kteří by požádali o speciální tarif.

Evropští poslanci budou o návrhu hlasovat v květnu. Státy budou změny schvalovat v červnu. Podle komisařky pro informační společnost Viviane Redingové se státy na změnách už předběžně dohodly v březnu. [celá zpráva]

Ceny roamingu jsou nyní podle představitelů EU přemrštěné a lidem v Evropě volání ze zahraničí nahání hrůzu. Některé státy, včetně ČR se proti změnám nejprve stavěly.

Reklama

Související témata:

Související články

EU se dohodla na snížení cen roamingu

Členské státy EU se předběžně dohodly na regulaci cen roamingu, tedy volání ze zahraničí z mobilních telefonů. Alespoň to sdělila komisařka pro informační...

Výběr článků

Načítám