Hlavní obsah

ON-LINE CHAT: Ptali jste se ředitelky ČOI Jany Příhodové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Novou ředitelkou České obchodní inspekce se stala Jana Příhodová (ODS), kterou 3. dubna jmenoval do funkce ministr průmyslu a obchodu Martin Říman. Jana Příhodová absolvovala Přírodovědeckou fakultu UK, kde také získala titul doktor přírodních věd.

Článek

Kromě praxe na ČOI získala zkušenosti i na ředitelství České inspekce životního prostředí nebo na Ministerstvu životního prostředí a průmyslu a obchodu. Specializuje se na kontrolu dodržování platné legislativy a dohled nad zadáváním veřejných zakázek.

Během svého krátké působení ve funkci ředitelky odvolala sedm ředitelů ústředního inspektorátu v Praze a snížila počet oddělení na šest z původních 18. Netají se, že tím její reorganizace rozhodně nekončí. Jejím plánem je v příštím čtvrt roce zredukovat přebujelý administrativní aparát, a to zhruba o jednu třetinu zaměstnanců. Personální změny by se však neměly dotknout oblastních inspektorátů.

Česká obchodní inspekce je hlavním dozorovým orgánem pro oblast nepotravinářských výrobků a zabývá se technickými požadavky na výrobky a jejich bezpečnost. Dále dohlíží na ochranu ekonomických zájmů spotřebitelů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám