Hlavní obsah

Nejabsurdnější poplatek? Za výběr z bankomatu vlastní banky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ve druhém ročníku ankety o nejabsurdnější bankovní poplatek zvítězila platba za výběr z bankomatu vlastní banky. Loni byl vítězem poplatek za příchozí platbu na účet. Některé banky po vyhlášení ankety tuto platbu zrušily, nebo začaly více propagovat, že ji nemají.

Článek

"Poplatek za výběr z bankomatu vlastní banky navazuje na loňského vítěze, kterým byl poplatek za příchozí platbu, a je tak v pořadí již druhým nejabsurdnější bankovním poplatkem v Česku," uvedl provozovatel portálu www.bankovnipoplatky.com Patrik Nacher, který anketu vyhlašuje. Ve druhém ročníku hlasovalo ve dvou kolech přes 20 000 lidí.

"Vítěze" považuje za nejabsurdnější 37,7 procenta hlasujících. Hned v závěsu, se 37,2 procenta hlasů, skončil poplatek za vedení běžného účtu - tedy za úplně nejzákladnější službu, bez níž se dnes lze obejít jen těžko.

Na třetím místě skončil poplatek za účetní položku, pro který hlasovalo téměř 25 procent návštěvníků. Tento poplatek mají jen některé banky a mnoha lidem není jasné, co znamená. Banky si jej účtují za prostý pohyb na účtu. Nevadí, že lidé zaplatí za to, že peníze vybrali či dostali, zaplatí ještě i za to, že se účet "pohnul".

Koruny i desetikoruny

Za výběr z bankomatu lidé platí své bance nejčastěji pět nebo šest korun. Pokud ale jdou vybírat z bankomatu banky, u níž učet nemají, může se suma vyšplhat i na 30 či 40 korun.

Každá banka má přitom poplatek nastavený jinak a může se výrazně lišit. Zvlášť u klientů bank, které nemají širokou síť bankomatů pak výběry mohou znamenat výrazný úbytek peněz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám