Hlavní obsah

V Ruzyni odbavují i přes internet

Právo, Jiří Novotný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na mezinárodním letišti v PrazeRuzyni nabízí už pět aerolinek internetové odbavení (online check-in). Využít ho mohou pasažéři, kteří si vezmou na cestu jen příruční zavazadlo. Nemusí pak v odletové hale ztrácet čas u odbavovacích přepážek a rychleji se dostanou do letadla.

Článek

Ke společnostem Air France, British Airways, KLM, SN Brussels a Swiss, které začaly internetové odbavení v Ruzyni poskytovat už loni, přibyl teď v únoru nízkonákladový dopravce easyJet, a v květnu s tím chtějí začít i České aerolinie.

A co tedy musí člověk pro samoobslužné odbavení udělat? Na internetové stránce dané letecké společnosti si zarezervuje a zaplatí letenku. Vybere si místo v letadle podle plánku kabiny a ve zvoleném formátu si sám vytiskne palubní vstupenku, vypadající podobně jako ta, kterou by dostal o odbavovací přepážky.

"Po příchodu na letiště cestující s online check-in rovnou prochází pasovou a bezpečnostní kontrolou. Potom už se může vydat k odletovému východu. Tím, že se vyhne odbavovací přepážce, ušetří čas a zajistí si větší pohodlí," ujistila Právo tisková mluvčí Letiště Praha Eva Krejčí.

Přibude další destinace

Jak mluvčí připomněla, cestující může mít vytištěnu pouze jednu palubní vstupenku, s níž projde kontrolou při nástupu do letadla. Pokud ji ztratí, nechá si vystavit novou u letištní přepážky Check-in.

Počet destinací, do nichž lze přímo létat z pražského letiště, se od 16. dubna rozšíří o německý Stuttgart.

Letecká společnost Lufthansa bude novou linku provozovat denně s výjimkou soboty.

"Lufthansa už z Ruzyně létá do Mnichova, Frankfurtu nad Mohanem, Düsseldorfu a Hamburku. O novou linku bude jistě zájem, vždyť Stuttgart je centrem automobilového průmyslu, i jedné z největších německých vinařských oblastí," uvedla Dörte Kleinová, generální ředitelka Lufthansy pro ČR a Slovensko.

Let mezi Prahou a Stuttgartem potrvá šedesát minut a cena zpáteční letenky bude podle Kleinové začínat na 2490 korunách plus letištní poplatky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám