Hlavní obsah

Akcie Orco znovu s rekordem

Právo, Bedřich Choděra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pražská burza podobně jako další středoevropské akciové trhy byla ve středu ovlivněna doporučením analytiků švýcarské banky UBS redukovat pozice na těchto trzích. Realitní společnost Orco sice ve středu posílila na novou rekordní hodnotu 3546 Kč, když přidala 2,75 procenta, tento přírůstek ale nestačil na vyrovnání poklesu nejsilnějších emisí.

Článek

ČEZ oslabil o 0,39 procenta na 947,80 Kč, Erste Bank o 0,94 procenta na 1685 Kč. Index PX proto klesl o 0,20 procenta na 1714,9 bodu.

Komerční banka posílila o 0,49 procenta na 3478 Kč. Podle Michala Semotana z J Banky se ale už zdá, že by se bouřlivý růst titulu mohl na chvíli zastavit.

Ceny akcií na západoevropských burzách se držely stále vysoko, náladu investorů podpořily spekulace ohledně vývoje převzetí některých velkých firem. Německý E.ON posílil o dvě procenta, protože se očekává kladná odpověď španělské Endesy na nabídku převzetí. Ta by neměla být příliš nákladná, předpokládá se méně než 40 eur za akcii. Cena akcií francouzské energetické firmy EDF vzrostla o 2,7 procenta. EDF se poohlíží po španělském rivalovi Iberdrola, jehož akcie vzápětí přidaly 5 procent.

Největší důlní společnost na světě, nadnárodní BHP Billiton, zpevnila o čtyři procenta po informaci, že plánuje odkup vlastních akcií v hodnotě 10 miliard dolarů. Švýcarský výrobce léků Roche oslabil o 2,6 procenta, přestože jeho výsledky hospodaření byly velmi dobré.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám