Hlavní obsah

Ostravský Mittal Steel dostal pokutu 2,4 miliardy korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Ocelářská společnost Mittal Steel Ostrava dostala od ostravského finančního úřadu pokutu 2,4 miliardy korun. Uvedl to server Euro OnLine. Ocelárny měly zneužít monopolní postavení. Firma to ale odmítá.

Článek

Podle úřadu společnost Mittal porušila zákon o cenách. Ceny koksovaného uhlí nasadila prý příliš vysoko.

"Proti rozhodnutí jsme se už odvolali a jsme si jisti, že spor vyhrajeme," řekla Novinkám mluvčí společnost Jana Dronská. Podle ní je rozhodnutí vykonstruované a založené na účelově zkreslených faktech.

Podle zdroje Eura firma do svých kalkulací nezahrnula ceny koksu v Polsku. Problémem se už dříve zabýval antimonopolní úřad, žádné pochybení ale neshledal.

"Naše ceny koksu vycházely a vycházejí ze situace na trhu jak v České republice, tak v Evropské unii. Nikdy nepřevyšovaly ceny ostatních dodavatelů koksu," doplnila Dronská.

Mittal Steel Ostrava, bývalá Nová huť, je součástí skupiny Mittal Steel, kterou ovládá indický ocelářský magnát Lakshmi Mittal. Produkuje tři milióny tun oceli. Loni měla zisk 4,6 miliardy korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám