Hlavní obsah

Výběr zisků velel k sestupu

Právo, Bedřich Choděra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Novému poklesu pražské burzy se dlouho bránil osamocený Unipetrol, ale neúspěšně. Nakonec oslabil o 0,68 procenta na 234 Kč. Při výběrech zisků nejvíce ztratil Philip Morris, a to o 2,30 procenta na 11 063 Kč. Nová emise ECM klesla o 1,05 procenta na 1416 Kč, což je již pod úroveň upisovací ceny.

Článek

Od rekordní tisícikoruny se vzdalovaly akcie ČEZ. Sestoupily o 0,54 procenta na 987,60 Kč. Dařilo se cenným papírů realitní společnosti Orco, ty posílily o 0,42 procenta na 2836 Kč. Index PX klesl o 0,28 procenta na 1615,1 bodu.

Pražská burza bude počínaje čtvrtkem 14. prosince obohacena o pět nových investičních certifikátů, jejichž emitentem je Raiffeisen Centrobank AG. Podkladovými aktivy jsou komodity nebo vybrané akciové indexy. Čeští investoři tak mají příležitost investovat na domácím trhu s certifikátem Brent Crude Oil do ropy nebo prostřednictvím certifikátu Gold do zlata.

Nižší cena ropy, dobré výsledky velkých emitentů a pokračování vlny fúzí a akvizic pomohlo k růstu kurzů a akcií na západoevropských burzách. Nizozemská banka ABN Amro posílila o více než 5 procent po informaci, že její výhled na příští období je více optimistický.

Čtvrtá největší zajišťovna světa, německá Hannover Re, zpevnila o tři procenta. Oznámila totiž prodej své americké pobočky. Německá Deutsche Post oslabila o 2,6 procenta po zprávě, že její výsledky ovlivní cenová válka mezi poskytovateli poštovních a přepravních služeb.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám