Hlavní obsah

Internetové bankovnictví České spořitelny má problémy

Novinky, znk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÁ REPUBLIKA

Zákazníci, kteří v pondělí a úterý chtěli využít služeb internetového bankovnictví České Spořitelny, mohli zažít potíže. Společnost řeší problémy s kapacitou, které vedou k tomu, že když je do systému přihlášeno velké množství uživatelů, služba funguje pomaleji a neumožňuje nová přihlášení.

Článek

"Máme trošku problém s kapacitou, protože služba má masivní využití, a proto se dnes a včera objevily problémy," řekla Novinkám mluvčí České Spořitelny Klára Gajdůšková.

Podle ní se v případě neúspěchu mohou klienti zkusit připojit znovu. "Samozřejmě se všem omlouváme a podnikáme kroky, které by tento problém odstranily," poznamenala Gajdůšková. Upřesnila ale, že se bude jednat o dlouhodobější záležitost.

"Věc souvisí s koncem roku, kdy řada zákazníků provádí své platby," vysvětlila mluvčí s tím, že na závěr roku připadají i platby nastavené jednou ročně, jako například stavební spoření. Česká Spořitelna plánuje do budoucna také rozšíření celkové kapacity systému.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám