Hlavní obsah

Index PX již nad 1600 body

Právo, Bedřich Choděra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Rekordy akcií ČEZ nemají konce. Také v úterý ČEZ posílil, a to o 2,33 procenta na 976,50 Kč. Energetický holding obdržel příznivou zprávu z Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS), že nedostane pokutu za zneužití dominantního postavení při nákupu uhlí od Sokolovské uhelné.

Článek

Philip Morris zpevnil o 1,85 procenta na 11 265 Kč. Akcie Orco posílily o 1,72 procenta na 2772 Kč. Předpovědi, že investoři při příchodu ECM jen přelijí prostředky z jedné realitní firmy do druhé, se zatím nepotvrzují. Komerční banka po dlouhém sestupu zpevnila o 1,98 procenta na 3137 Kč, Zentiva oslabila o 1,13 procenta na 1220 Kč. Index PX vzrostl o 0,91 procenta na 1600,4 bodu, novou nejvyšší úroveň.

Akcie společnosti ECM Real Estate Investments budou moci investoři nakoupit v podmíněném obchodování na pražské burze poprvé 7. prosince. Upisování akcií investory skončilo v úterý. Maximální cena za akcii při veřejné nabídce byla stanovena na 55 eur. Akcie společnosti Pegas Nonwovens by se mohly na pražské burze obchodovat zhruba v podmíněném obchodování od 15. prosince.

Západoevropské burzy posílily, i když se projevily obavy z důsledků rostoucí ceny ropy a silného eura. Optimismus držely velké firmy, například Vodafone, který zpevnil o dvě procenta po zprávě , že analytici investiční banky Goldman Sachs zvýšili nákupní doporučení k těmto cenným papírům na "kupovat".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám