Hlavní obsah

Rekordy akcií ČEZ pokračují

Právo, Bedřich Choděra
PRAHA

Růst kurzů akcií na pražské burze pokračoval, i když někteří analytici již věštili nadcházející korekci. Akcie ČEZ posilovaly až na úroveň 935 Kč. Uzavřely proto na 935,20 koruny s přírůstkem 1,14 procenta. Pro některé investory je silný růst titulu v posledních dnech důvodem k obavám a proto spekulují na pokles.

Článek

Analytici Erste Bank a České spořitelny snížili investiční doporučení pro akcie ČEZ na "držet" z předchozího "kupovat", cílovou cenu ponechali na 989 korunách. "Určitou korekci v krátkodobém horizontu můžeme očekávat," uvedl Jakub Židoň z České spořitelny.

Další rekord zaznamenaly akcie Erste Bank, když posílily o 1,94 procenta na 1579 Kč. Dařilo se i Unipetrolu, který přidal 1,27 procenta na 215,30 Kč. Růst z předchozího dne snížily akcie Orco, když oslabily o 1,50 procenta na 2756 Kč. Index PX vzrostl o 0,95 procenta na 1575,5 bodu.

Ceny evropských akcií ve středu dosáhly nejvyšší úrovně za posledních 5,5 roku. Nejvíce se o to zasloužila reakce cenných papírů důlních firem na rostoucí ceny kovů, objemy obchodů ale klesaly před nadcházejícím státním svátkem v USA. Anglo American a Rio Tinto posílily o 1,5 procenta po zdražení kontraktů na dodávky mědi. Ztrátu více než čtyři procenta na burze zaznamenal francouzský peněžní ústav Crédit Agricole po slabších než očekávaných výsledcích hospodaření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám