Hlavní obsah

D8 je hotová až do Německa, chybí jen 16 km

Právo, Rudolf Prchal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Zhruba šest týdnů zbývá k zprovoznění úseku dálnice D8 z Ústí nad Labem přes hraniční přechod Petrovice - Breitenau do Německa, kde se hned za hranicí napojí na německou dálnici A17.

Článek

Stále však zbývá dokončit 16kilometrový úsek z Lovosic do Řehlovic a Trmic na Ústecku. Ten má být kvůli známým sporům stavbařů s ekology dokončen nejdříve v roce 2009. Do té doby zde bude veden provoz po nynějších komunikacích, které proto nyní procházejí značnou rekonstrukcí v klíčových úsecích mezi Teplicemi a Lovosicemi (I/8), Lovosicemi a Ústím (I/30) a Řehlovicemi a Teplicemi (R63).

Opravy jen do konce listopadu

"Právě finišujeme se stavbou dálnice D8, koncem prosince otevřeme její úsek mezi Ústím nad Labem a státní hranicí s Německem v délce 23,5 kilometrů. Poslední úsek mezi Lovosicemi a Řehlovicemi, jehož stavbu jsme, vzhledem k protahování správních lhůt u některých řízení a podávání odvolání ze strany občanských sdružení, schopni dokončit nejdříve v roce 2009 nebo 2010", informoval generální ředitel ŘSD Petr Laušman.

Podle jeho slov otevřením předposledního úseku očekávají zvýšený zájem řidičů o jízdu po dálnici mezi Prahou a Drážďany, a proto v předstihu přistoupili k úpravě komunikací mezi dvěmi novými konci dálnice D8.

"Víme, že krátkodobě to znamená komplikace pro motoristy na komunikacích, na nichž nyní probíhají živičné úpravy vozovek, aby se zlepšily jejich povrchové vlastnosti. Jsme si ale jisti, že řidiči tyto úpravy ocení v době, kdy ještě nebudou moci využívat dálnici D8 přes České Středohoří", dodal Laušman.

Ústí se prý bát nemusí

Obavy z komplikací však mají i samotní Ústečané, kteří se obávají obrovského přílivu kamiónů. Už teď se mluví o protestech, přestože ministr dopravy Aleš Řebíček při nedávné návštěvě Ústí lidi uklidňoval, že k zahlcení města kamionovou dopravou nedojde a že existují řešení, která budou dopravu regulovat.

Reklama

Související témata:

Související články

Dálnice D1 kolabuje kvůli výstavbě mýta

Řidiči využívající v úterý hlavní dopravní tepnu naší země se musí obrnit velkou trpělivostí. Kvůli výstavbě mýtných bran na dálnici D1 je totiž provoz v obou...

Výběr článků

Načítám